Yüzen Kaya

Bu tekne dünyanın en ilginç teknesi olabilir. Fransız sanatçı Julien Berthier, Marsilya sahili açıklarında salaş bir tekneyi, epoksi reçine üstüne birleşerek bir kayayı andıran kamuflaj bir tekne tasarladı. Ordu için kullanabilir.

Yaratıcı insanlara hiç bir sınır yok. Ne var ki, içimizdeki dehalardan ne derecede istifade ettiğimiz, istifade etmek isteyip istemediğimiz şüpheli… Gerek bir devletin, bir milletin içinde olsun, gerekse tüm insanlık alemi içinde olsun, üretilen her değer, her fikir, her çözüm, her sanat eseri bizim oksijenimiz kadar gereklidir. İnsanlığı koruyup geliştirecek olan şey esasen bu temele dayanır.

Toplumlarda teknoloji ve bilim yaygın eğitimde geliştirilebilir mi ? Bir buluşu icadı kaç kişi birlikte yapar ?

Özel insanlara özel muamele yapıp onlara imkan tanısak, şimdi olduğumuz yerden çok daha ileride olurduk.

Özel muamele kelimesi kimileri için ayrımcı bir yaklaşım gibi gelebilir. Annen perde takacağında uzun boyun sebebiyle seni çağırdığında ayrımcılık yapmış olmaz, senin uzun boyundan istifade etmek ister. Bu kötü değil, pratik ve işlevseldir. Sanatçılar, bilim adamları, düşünürler, mucitler… Bunlar kesinlikle her koşulda desteklenmeyi hak eden insanlar. Onlara verilecek destek aslında topluöun kendisine ve yarınlarına yaptığı en önemli bir yatırımdır.