Gökten inen yüce kişiler: Narsistler

Narsisistik Kişilik Bozukluğu Nedir?

YouTube player

Sen bu ezikliğin içinden çıkıp, şu muhteşem yazımı okuyarak, karşında nasıl bir adam olduğunu anla diye yazımı okumana müsaade ediyorum.

Dakka bir, gol bir şeklindeki bu girişten de anlayabileceğiniz gibi narsist eğilimli kişiler (aslında yer ve zamanına göre bir dereceye kadar hepimiz) ile “diğerleri” arasında ciddi bir boyut farkı vardır.

Narsist, doğal olarak “övgüye layık” olandır. Etraftaki her şey ona tazim ve hizmet etmelidir. Etraftaki herkes, onun bu alçak dünyamızı onurlandırması sebebiyle haddini bilip şükretmelidir.

Narsist, boyunun büyüklüğünü bulutlara bakarak değil, karıncaya bakarak ölçen kişidir. Bu ölçme ve kıyaslama biçimi o kadar hoşuna gider ve onu o kadar çok tatmin eder ki, bir süre sonra ona her şey, koca koca dağlar bile adeta karınca kadar minnak olmaya başlar.

Tabi, karşısındakini daima kendisinden aşağı, kendi varlığına muhtaç, 2. sınıf bir yaratık olarak görüp küçümseyen birisinin sağlıklı ilişkiler kurması asla beklenen bir durum değildir.

Bu videoda, Narsizmin ne olduğu ve Narsisist eğilimleri olan kimselerle yaşamın nasıl sürdürülebileceği konularına değiniliyor.