Gizli tarih nedir ? İnsanlığın gizlenen tarihinde neler olmuştur ?

Geçmişin ve Geleceğin Gizli Tarihi | Sanılanın Tam Tersi Olacak! Hamza Yardımcıoğlu & Tolga Saçıkara

YouTube player

Eğer tarihi egemenler yazıyor veya yazdırıyorsa veya neyi okuyabileceğimize egemen olanlar karar veriyorsa tarih zannederek okuduğumuz şeylere nasıl güvenebiliriz ?

Bu iddia, her devletin her dönemi için söz konusu olabilir. Suçları örtbas etmek, mağlubiyetleri zafer olarak aktarmak, hatta din görünümü altında milli tarih uydurmak bile gördüğümüz şeyler arasında. Her milletin efsaneleri vardır. Devletler / Liderler yani otorite, yani egemen olan daima milletini bir ve beraber tutmak ister. Bir milletin moral motivasyonu, savaşma azmi o devletin en büyük sermayesidir. Bütün devletler bu sermayeyi büyütmek derdindedir. Bunun içinde o milletin ne kadar büyük kahramanlıklarla dolu bir geçmişinin olduğu, şiirler, şarkılar, efsanelerle anlatılır.

Sözlü kültürün yegane veya yaygın bilgi edinme aracı olduğu zamanlardan bu yana milletlerin efsanelere dayalı tarihi diridir. Kulaktan kulağa, nesilden nesile ufak tefek farklılıklarla evrilerek gelişir. Aslında yazı denen şey, bu umarsız ve dayanaksız malzemeyi sarsacak bir özellik taşır. Kulaktan kulağa, nesilden nesile aktarılan bir söz yerine bir kanıt, bir delil, bir belge teşkil eder.

İşte bu nedenle devletler, tarih yazımına da müdahale ederler ve tarihi kendi menfaatlerine ne şekilde yarayacak ise o şekilde yazar veya yazdırırlar. Aykırı sesleri sustururlar. Devletler için geçmişe yönelik gerçeğin çok bir önemi yoktur. Gerçek, bu gün yaşanmakta olan şeyler, fırsatlar ve tehditlerdir. Bekadır. Bu sebeple, zamanda geriye doğru gittikçe objektif kriterlere dayalı bir tarih anlatısını bulmak zorlaşır.

Hamza Yardımcıoğlu, bu videosunda yukarıda anlattığımız şekilde gizlenen, örtülen tarihin derin kıvrımlarına inmeye çalışıyor.

Video hakkında yapılan bazı yorumlar:

özgürlük her istedigini yapmak degil istemedigini yapmama hakkidir

İnsanın kendisi için çalışması gereken süre 2 saatmiş. Geri kalan zamanı diğerlerini beslemek için çalıştığımız süre

Türkiyede konuşan çok ama gerçek anlamda entelektüel yok fakat Hamza bey gerçekten iyi bir entelektüel..

1:20:30 Programın bence en dinlenmesi gereken bölümü. İnsanlar nasıl bir sistemin içerisinde olduğunu belki anlamaya başlar.

Seçilen, seçene hizmet için seçilir: seçildikten sonra seçen hizmet eder, seçilen de sömürür😥

Köleler: Halklar
Kırbaçlayanlar: Hükümetler
Kırbaçlayanların sahibi: Masonlar
Masonların sahibi: Siyonistler
Siyonistlerin sahibi: İngiliz Kraliyet Ailesi
İngiliz Kraliyet Ailesinin sahibi: Sahte İsa (Deccal)
Sahte İsa’nın (Deccal) sahibi: Lucifer
Lucifer’in sahibi: Allah

Rahat olun, onlardan korkmayın. Onların tuzakları varsa Rabbin de tuzakları var ve Rab tuzak kuranların en hayırlısıdır. Onlar korku’yu arttırmaya çalışıyorlarsa siz sevgi’yi arttırın. İyi bilin ki en sonunda iyiler kazanacak ve kötüler kaybederek bu dünya üzerinden yıkılıp gidecekler.

26:50 online oylama olsa blockchain tabanlı orda da bilmediğimiz bir şekilde hile olur. Sistemi kuran kendi düzeni bozulsun istemez sonuçta

İnsanın yönettiği hiçbir organizasyon adil değildir.

tablo örneği müthiş bir örnek tarih boyu mikrodan makroya yönetim biçimlerinin temelini çok iyi özetliyor.

Toplumlar kendilerine benzer kişiler tarafından köleleştiriliyorlar👍 süper bir teşhis👏

Virüs, ardından, iklim ,göçler ,sırada hologramla Dünyanın her yerinde UFO görüntüleri organize edip insanlara psikolojik taciz amaçlanıyor…

16:10 borcu olmayıp nakit bulundurmayıp emtiada bekleyenler dolaylı dolaysız vergi ödemez ve mevctlarını varlıklarını korurlar yanlış söyledin hamza abi
ilave olarakta enflasyonun gerçek tanımı hiç bir kanuna tabi olmayan en büyük vergidir. (büyük sayılar yani herkesten vergi alınır)

Bütün paralar sahteyken, kalpazanlık neden suç ?

Sayın Hamza bey, madem herşey otomasyon olacaksa, o zaman insanın çalışmasına gerek yok. Yani insan neden çalışmak zorundadır? Üretmek demiyorum. Neden çalışmak zorundadır?
Saygılar… iyi ki varsınız❤️